Projektek

Az egyesület eddigi főbb projektjei:

Gazdaképző távoktatási rendszer

Vetésforgó Közismereti Program (Mezőmozi)

Magyar Zöldség Gyümölcs Konzorcium információs portál tartalmi támogatása

Zöld Városi Kertek Program

Fenntartható Magyar Kertek Program (2012)

Egyesületünk az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programra benyújtott „FENNTARTHATÓ MAGYAR KERTEK Környezetvédelmi ismeretterjesztés a városi kertek tulajdonosainak bevonásával” című, KEOP-6.1.0/B/11-2011-0045 jelű pályázatát az Környezet és Energia Operatív Program Irányító Hatóság vezetője 43 320 936 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte.

A projekt arra a problémára kínál megoldást, hogy az egyre kiemelkedőbb jelentőségű, nem közhasználatú zöldterületek (jellemzően városi kertek) esetében a fenntartható gazdálkodási szemlélet hiányzik, vagy csak egy-egy részterületen van jelen. A projekttel, valamint a tanulmánnyal a célunk az, hogy a városi kertekkel kapcsolatosan felhívjuk a figyelmet a fenntarthatóság biztosításának kérdéseire.

A városi kertek az emberhez legközelebb álló természeti területek. Magyarország lakosságának 76%-a városokban él és a legtöbbjüknek hozzáférése van közparkhoz, kerthez, társasházi udvarhoz, erkélyhez, vagy akár egy nyaraló vagy telek kertjéhez. Az ezeken a területeken megvalósuló tevékenységekre nem csak a zöld terület gazdájának, hanem a családoknak és nagyobb (lakó-) közösségeknek is rálátása van.

A projekt célcsoportját a magyarországi lakosság általában jelenti, azon belül is elsősorban a családok, és a háztartások vezetői. A kampány országos kampány. Korcsoport: célunk az, hogy a kampány minden lakoshoz szóljon, elsősorban a fiatalokhoz és a háztartások vezetőihez. Az alapvetésünk azonban az, hogy a lakosság több, mint háromnegyede van napi kapcsolatban valamilyen városi zöldfelülettel, kerttel, zöldparkkal, ezért az ő figyelmüknek a megnyerése a kifejezett célunk.

Főbb adatok:

Kedvezményezett neve: Nagyváthy János Ismeretterjesztő Egyesület
Kedvezményezett címe: 1088 Budapest, Bródy s. u. 16.

Közreműködő Szervezet: Energia Központ Nonprofit Kft.
1134 Budapest, Váci út 45. D épület, 6. emelet.
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség